Майски вдъхновения с MG atelier

Майски вдъхновения

       Ето че вече е май – зелен, топъл и непостоянен, с вкус на ранни череши и ароматни ягоди!

      Месецът, в който слънцето грее все по-силно, а пролетта разгръща пълния си потенциал и като майстор художник рисува дивни картини и цветни пейзажи. Месец, който събира в себе си много празници, прекрасни емоции, усмихнати хора и повече време навън заедно.

      Ето защо реших да се възползвам от почивните дни в началото на май, за да се впусна в пролетно приключение сред природата в търсене на уединение и творческо вдъхновение. А точното място за това, са митичните Родопи 😊                                                                                                                                                             

Родопа планина . . .

     Родопа планина е една oт нaй-зaшeмeтявaщитe планини в България и не само –  огромна, красива, потайна и древна.

    Тя е пропита с тaйнcтвeнocт и миcтиĸa, нeoбяcними зa xopaтa.

   Можем да обикаляме из тях с месеци и пак да откриваме нови места, които да ни изненадват със спиращи дъха гледки и богата история.

   Можем да отправим своя взор към тучните поляни в най-разнообразни и невиждани зелени нюанси, където се редуват тъмни вековни иглолистни гори, стръмни канари и живописни каньони.

Даровете на планината . . .

                 А точно  там високо в планината, точно под връх Алада, се намира едно малко селце, притихнало в склоновете на голямата планина, в ковто има една особена и необяснима за мен атмосфера, а всеки ден е вълшебен и различен.

               Обичам  времето рано сутрин, когато поглеждайки навън, виждам селските къщи забулени в мъглата, побеляла от хладината на нощта и магията, когато минути по-късно  лъчите на слънцето обгръщат с топлата си прегръдка селото и го събуждат за живот в новия ден.

              Обичам да слушам вятъра, който кара гората да танцува със свой собствен ритъм и избуялите треви по планинските ливади, рисуващи движещи се картини под неговия порив.    

Пропита от тайнственост и мистика ♡

       Обичам звука от пукащите дърва в старата селска печка, аромата на пушек и  вкусът на родопските ястия, приготвени на нея.

        Обичам да слушам песента на щурците и жуженето на неуморните и работливи пчели, да седя на дървената пейката под старата смокиня и в компанията на чаша ароматно кафе да оформя и „облека“ идеите си върху листата в работния дневник.

Пейката до старата смокиня ♡

       Точно тук, сред природата в сърцето на великата планина, аз намирам спокойствие и черпя вдухновение за бъдещите си проекти. Вдъхновение, което ме изпълва с ентусиазъм и запалва онова приятно и някак странно пламъче в душата, което откривам в  малките и обикновени неща от живота.

      А на всички вас, които четете моите майски вдъхновения, желая настроение, ентусиазъм, творчески и душевен подем с редовете, написани от feia (Вилдан Сефер) и посветени на митичните Родопи:

„Изтъкана от легенди –

сгряваща с мистична светлина,

пази тайни съкровени

гордата Родопа планина.

 

Пее слънчева Родопа

песни за любов и красота.

И, докосната от Бога,

сякаш мери ръст със вечността…“

 

    До следващия път с Историите от шареното ателие 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *